Citizen Media

Mijn foto
Dit is de site van de meest controversiƫle, spirituele film ooit: Delirium - tremens, gebaseerd op het nog ongepubliceerde manuscript " Ondergangsgelovigen" van schrijver Erick Overveen (De Laatste DJ) Spiritualiteit betekent voor ons: zelfstandig nadenken, vrijheid en een permanent non-dualistisch bewustzijn. Dit project verkeert momenteel in de pre-productionele - fase en wordt geproduceerd door Citizen Media (KvK 51925672) met ondersteuning van durfkapitalisten, onafhankelijke geesten, kunstenaars, anarchisten, Boeddhisten en filosofen. Voor meer informatie, investeringen en/ of sponsoring mailt u: delirium.de.film@gmail.com

2011/01/12

The making of delirium in documentaire vorm

(Foto links: filmset op locatie in A'dam - zuid)

Eind 2009 / begin 2010 stopte ik wegens persoonlijke redenen met mijn private weblog (het schrijverspseudoniem Erick Overveen). Het afgelopen jaar heb ik me vooral intensief bezig gehouden met het herschrijven van the first draft van Ondergangsgelovigen (over de moord op Theo van Gogh) Een deel van dit manuscript heb ik vervolgens vertaald naar een scenario getiteld Delirium - Tremens. In tegenstelling tot alle gangbare normen in de uitgeverswereld zou ik de verfilming van Delirium graag tot bloei zien komen voordat het manuscript dit universum in wordt geslingerd. De omgekeerde wereld dus :-)

Om de authenticiteit van mijn werk te behouden, heb ik besloten om een filmproductiemaatschappij op te richten en de mogelijkheden te onderzoeken om mijn werk middels een combi van crowdfunding, mediapubliciteit, en workshops e.d. zelfstandig te verfilmen. Hoewel ik mij terdege ervan bewust ben dat ik van huis uit geen filmmaker ben. laat ik mij er niet van weerhouden deze odyssee te ondergaan. Schrijvers en filmers zitten vaak in hetzelfde schuitje en bovendien word ik omgeven door kundige mensen (technici, editors, scenaristen, regisseurs, acteurs, drama-docenten). Derhalve zal ik samen met een aantal geestverwanten productiehuis Citizen Media Europe oprichten.

Vanaf 22 januari 2011 gaan de allereerste auditierondes van start. Vandaag hebben we besloten alles rond the making of Delirium digitaal op beeld te zullen gaan vastleggen in documentaire-vorm. Vanaf volgende week zullen er ook meer updates volgen hierover.

Geschreven door Erik Geurten / geplaatst door Marjoleijn Kleijn New arts / Citizen Media (per 31/01/2011)

M.K. NEW ARTS (C)

Delirium tevens hommage aan filmmaker Theo van Gogh



Outtake van VPRO's Wonderwereld zoals deze ook in de film 'geciteerd' zal worden. In het Hollywood'iaanse' zouden ze zeggen dat we gebruik maken van de zogenaamde recurring immages. Zo zullen er ook beelden te zien zijn van o.a. Pim Fortuyn, Roman Polanski & Heran Brood. De weerspiegeling voor het totaaltheater van onze tijd.

Met dank aan VPRO TV.