Citizen Media

Mijn foto
Dit is de site van de meest controversiële, spirituele film ooit: Delirium - tremens, gebaseerd op het nog ongepubliceerde manuscript " Ondergangsgelovigen" van schrijver Erick Overveen (De Laatste DJ) Spiritualiteit betekent voor ons: zelfstandig nadenken, vrijheid en een permanent non-dualistisch bewustzijn. Dit project verkeert momenteel in de pre-productionele - fase en wordt geproduceerd door Citizen Media (KvK 51925672) met ondersteuning van durfkapitalisten, onafhankelijke geesten, kunstenaars, anarchisten, Boeddhisten en filosofen. Voor meer informatie, investeringen en/ of sponsoring mailt u: delirium.de.film@gmail.com

2011/02/22

Warming up workshops Delirium (update!)

Citizen Media biedt als enige filmproductiemaatschappij twee groepen nieuw talent  de kans om een exclusieve workshop te volgen met kans op een rol in onze mini film "Delirium" Middels deze nieuwe vorm van street casting trachten wij een nieuwe acteurs-generatie samen te stellen voor een nieuw, soort experimentele films, ongekend voor 'Neerlandse' begrippen. Onze acteermethodes zijn gebaseerd op de klassieke school van Stella Adler, Stanislavski, gemixt met de associatieve aanpak van Godard en moderne meesters als David Lynch en Sofia Coppola. Middels de assistentie van een aantal kundige, afgestudeerde acteerdocenten worden onze acteurs op een nieuw platform gebracht. Citizen Media biedt zijn acteurs ruimte om hun intuïtieve improvisatie te expresseren. Dit geldt ook voor hun eigen inzichten m.b.t. de Delirium - thematiek, hetgeen onze filmkunst een geheel eigen dimensie geeft.

Bekijk nu de beelden van de eerste Citizen Media warming up-workshop:


video warming up workshop Citizen Media, zondag 23 januari 2011 te Amsterdam

Lees hier hoe onze kandidaten voorgaande workshops ervaren hebben:


Dina (actrice) Ik vond dat er een goede sfeer heerste. De introductie vond ik prettig en had direct het gevoel dat ik mezelf kon zijn, dit kwam o.a. door Erik's openheid en mogelijkheid om vragen te stellen van onze kant. De uitleg mbt de film vond ik goed om te horen, hierdoor kan ik voor mezelf nog een beter beeld schetsen van de film die jullie voor ogen hebben. Ook de begeleiding tijdens het acteren beviel me goed. Ik werd ongedwongen voorbereid. Hierdoor ben ik nog enthousiaster geworden om mee te werken aan dit originele filmproject!

Jet Kragt 27 (actrice) Het belangrijkste aspect aan zondagmiddag vond ik de ontspannen sfeer en de interesse in elkaar. Voor mij van onschatbare waarde als je met een groep mensen iets wil maken waar een ieder zijn hart en ziel in kwijt kan en durft. Liesbeth vond ik een goede heldere, professionele coach die vertrouwen gaf maar ook eerlijk en duidelijk kon toelichten wat wel en niet werkte. Voor mij een bijzonder prettige en sprankelende dame.

Tjitske Deinum (actrice) Ik vond de sfeer tijdens de middag erg relaxt voor een auditie. Liesbeth vond ik een fijne docente. Het was prettig om de hele middag met een tegenspeelster te werken. De cameraman was inderdaad minder relaxt. Mijn tegenspeelster en ik hadden dan ook het idee dat we tijdens de opname een stuk minder in het gevoel zaten dan tijdens de repetitie. Maar wat je al zei dat soort mensen horen bij het vak, dus een kwestie van wennen.

Michèle Kraai (actrice) Ik vond de workshop heel prettig. Er was een fijne ontspannen sfeer. Jullie hebben helder jullie visie op de rollen uitgelegd en daarna iedereen de kans gegeven om hun interpretatie daaraan te geven. Ook de feedback daarop was prettig en opbouwend! Ik denk dat iedereen die deze workshop heeft gedaan echt een groot voordeel heeft bij de auditie volgende week. Daarnaast is het fijn om al in zo'n ontspannen sfeer alvast iets van je kunnen, te laten zien! Ook is het heel prettig dat we ook hebben gewerkt aan de wat algemenere dingen van filmacteren en auditie. Zoals oogcontact maken, innerlijke teksten, niet te groot spelen enzo. Ik moet eerlijk toegeven dat ik veel ervan wel al wist, van mij had dit gedeelte wel iets dieper/intensiever mogen zijn. Het algemene gedeelte is vooral fijn omdat je dan met een goed gevoel naar huis gaat. Ook als je wordt afgewezen, is het niet zonde van je geld geweest omdat je dan gewoon dingen hebt geleerd die je in élke volgende auditie kan inzetten. Heel prettig om ook de drive van Erik te zien. Het is altijd fijn om met gemotiveerde en gepassioneerde mensen te ontmoeten en hopelijk binnenkort mee samen te werken.

Richelle (actrice) De Delirium warming up - workshop vond ik waardevol; vooral het meditatie uurtje, vol tips en info om beter te kunnen ontspannen voor de camera en tijdens de audities. Hoewel te lang en te veel (kiezen) maar zeker interessant, fijn en passend mtb thema film en hoe gegrond te acteren. Minder waardevol was Q&A met de regisseur van de andere productiemaatschappij overigens. Te weinig gericht op de auditie of film. Te veel bla bla. Had daarvoor in de plaats graag meer gehoord over de film, de karakters, de stijl van filmen van Citizen Media, cameragebruik, ' de school', visie en missie, etc. ... Had ernaar kunnen vragen maar voelde geen vraag door de richting die er aan werd gegeven.

Christel (actrice) Deze warming up - workshop/ training voor Delirium was een aparte maar leuke ervaring! Ik heb nieuwe technieken geleerd die goed van pas kunnen komen in zowel mijn acteercarriere als in mijn prive leven. Het was een ontspannen sfeer in een huiselijke setting die vanaf het begin mij een vertrouwd gevoel gaf. De acteeropdrachten waren uitdagend en gevarieerd en bovenal leerzaam. Anne Papeleu (actrice)

LET OP! Voor vragen, mededelingen en/of (geldelijke) klachten mbt onze workshops kunt u zich aan ons richten middels het emailadres: bureauchefcitizen@yahoo.nl Peter Leutscher, bureauchef   Citizen Media Nederland. Erik Geurten, conceptueel manager/eigenaar Citizen Media Nederland - Europe®