Citizen Media

Mijn foto
Dit is de site van de meest controversiële, spirituele film ooit: Delirium - tremens, gebaseerd op het nog ongepubliceerde manuscript " Ondergangsgelovigen" van schrijver Erick Overveen (De Laatste DJ) Spiritualiteit betekent voor ons: zelfstandig nadenken, vrijheid en een permanent non-dualistisch bewustzijn. Dit project verkeert momenteel in de pre-productionele - fase en wordt geproduceerd door Citizen Media (KvK 51925672) met ondersteuning van durfkapitalisten, onafhankelijke geesten, kunstenaars, anarchisten, Boeddhisten en filosofen. Voor meer informatie, investeringen en/ of sponsoring mailt u: delirium.de.film@gmail.com

2012/01/23

Delirium, the original motion picture soundtrack, 'n 1e suggestie

The Delirium - soundscape! Popmuziek fungeert als de motor onder mijn schrijfproces, wakkert de beelden aan en bepaalt de atmosfeer van onze film. Omdat Delirium zich afspeelt in de naherfst van 2004 tijdens de moord op van Gogh zal met name de muziek uit die periode de film opluisteren. Als ex-deejay ontleen ik voornamelijk inspiratie aan de Kink Fm 'Outlaw 41, een alternatieve lijst, gebaseerd op de visie en kennis van Neerlands 'laatste deejay' (wat mii betreft) wijlen Arjen Grolleman. Tussen nummers van Nirvana en Spinvis las Arjen quotes van dode dichters voor en voerde oeverloze discussies met magisters. Aangezien we geen budget hebben voor een 20-mans sterk symfonieorkest, houden we het bij de kracht van popmuziek. Zover het oor reikt, zal de 'A' kant van onze soundtrack voorlopig zo gaan klinken:

1) The Velvet Underground - Chelsea Girls (Gebaseerd op de gelijknamige Andy Warhol - film uit 1966, 1 van onze absolute inspiratiebronnen


2) Bettie Serveert - Dreamaniacs
3) Munk - Disco Clown
4) Sonic Youth - Unmade Bed
5) Trentemøller featuring Ane Trol - Evil Dub / Moan (Trentemøller Remix) (2010)(<I>zie video)



6) Diplo - Summer's gonna hure you (2004 version)
7) Spinvis - Herfst in Nieuwegein
8) Leonard Cohen - The Stranger Song
9) Booka Shade - Outskirts / Cinematic Shades Edit (Trentemøller Remix)



Zoals je ziet hebben we gemeend om voor the O.M.P.S. van Delirium de Zeitgeist op dezelfde manier te bespelen zoals Sofia Coppola dat realiseerde in haar wonderschone rolprentThe Virgin Suicides . Van deze mengeling tussen Air's "Playground Love-Vibraphone Version - Depression - sfeer en het geluid van de pure, haast ordinaire Retro rock - gaat een machtig hypnotiserend effect uit.



Twee fragmenten uit The Virgin Suicides ter illustratie hoe de 'classics'tegenwicht bieden aan het dromerige geluid van Air. Hierboven een flits uit de film met het bandje Heart en acteur Josh Hartnett als de belichaming van 'The Magic Man' en Kirsten Dunst als het archetype van de klassieke femme fatale.



En vervolgens de pure schoonheid van Air's Ce Matin La. Romantische lolita-poëzie v.s. hoogst eigenaardige puberjongens-woordstromen. Eigentijdse Dolores Haze schittert overal en zou Nabokov's Humbert Humbert's koortsdroom hebben gevoedt. Onschuldig en ontroerend.

Anders Trentemøller, die wij beschouwen als de Mozart van onze dagen, is mbt Delirium's 2004 ver vooruit en zoals Air in Coppola's film, zou zijn muziek die naargeestige herfst van destijds met het nu kunnen verbinden. Via zijn label In my room was Trentemøller al eerder een levende sfeerconditioner door met zolderkamer-elektro films op te luisteren. Kwestie van afwachten of hij onze mail - waarin wij het verzoek hebben gedeponeerd enkele proef-composities voor ons te realiseren - wel/niet zal honoreren.

10)Shapeshifters - Lola's theme 11)

11)Depeche Mode - Useless (K & D Session)
(Mixduo Kruder & Dorfmeister scheppen voor G-Stone Recordings dezelfde atmosferische beklemming als Trentemøller. De licht-stonede kracht van het nummer werkt hypnotiserend onder film. Tijdloos als een spook dat tussen twee werelden zweeft.

12)Late Night Alumni featuring Bettie Williams - Empty Streets Het alter ego van held DJ/ Producer Kaskade (die je kent van de club-obsessie I Remember uit de zomer van 2009) past zich aan aan onze cinematografische verlangens zoals ik mijn jas op het weer afstem. Als je wilt weten hoe het voelt om high te zijn zonder drugs, dan is dit het gevoel dat het dichtst in de buurt komt.

13) Erlend Öye - Ghost Trains

14) Tori Amos - Black Dove 1 van de standards van Metro's muze Luna in de film, die zichzelf identificeert met Tori's avantgardistische From the Choirgirl Hotel-poëzie; een door melancholie vergeven jeugdherinnering die in een horrorclimax uitmondde. Overal in onze film klinkt het geluid van de zwiepende zeist.

15) Dela Vega - Surely Zo herfst-2004, zo edgy: begeleidt door neo-Chopin-eske arrangementen, verzucht leadzangeresje Elke Bruyneel: 'put your head between my legs and I'm sure I'm going to a high'. Extase zonder XTC.



16) A Tribe Called Quest - Midnight De raps van Q-Tip en de zijnen klinken als new-poetry/essays over politiek, religie en vegetarisme en - in 1 moeite door - het heerlijke, bandeloze nachtleven. "The night is on my mind". Een geluids/nachtwandeling. Slick vampirisme voor alle nightwalkers onder ons ;-)

17) André Hazes - Geef mij nu je angst Ruim 1 maand voordat de Amsterdamse Linnaeusstraat in een bloedbad veranderde, besloot de aristocraat van het levenslied André Gerardus (André) Hazes uit te loggen. Zijn nederblues domineerde Nederland wekenlang en - onze Delirium-soundtrack derhalve natuurlijk ook.

18) Röyksopp - What else is there? (Trentemøller Remix)


Suggesties voor de mogelijke soundtrack voor onze Delirium - film? Lees dan ter inspiratie de losse fragmenten uit het scenario. Stuur dan een mail naar: delirium.de.film@gmail.com o.v.v. soundtrack suggesties, liefst met argumentatie. Wie weet nemen we jouw idee dan mee in de definitieve versie. (Voor 1 maart a.s.)



Geplaatst door: Erik Geurten M.K. / D.P. / D.G. / P.L / Erik Geurten CITIZEN MEDIA 2012(C)